söndag 4 maj 2014

21 dagar kvar till EU-valet!


21 dagar kvar till EU-valet! Nu går det riktigt snabbt. Så snabbt att jag missade att blogga de fyra senaste dagarna. Valborgsfirandet på onsdag-torsdag övergick snabbt till allvar när jag på fredag-lördag tillbringade dagarna med Centerstudenters förbundsstyrelse.

Centerstudenters nya förbundsstyrelse träffades för att gå igenom de sista förberedelserna inför EU-valrörelsens valspurt. Vi planerade även in andra event inför valet i september. Fokus just nu ligger dock på EU-valet den 25 maj.


Redan på onsdag den 7 maj kan man förtidsrösta. För alla de som har rösträtt kommer det att komma hem ett röstkort i brevlådan. Det kommer med posten cirka tre veckor före valet. Om man ska förtidsrösta måste man ha med sig röstkortet. På röstkortet står det vilket valdistrikt man tillhör, vallokalens namn, adress och öppettid. Man kan bara förtidsrösta i vallokal på valdagen och bara i den vallokal som står på röstkortet!

Jag uppmanar alla er som har röstkort att nyttja den makt ni har att påverka vilka som ska representera er i Europaparlamentet. De beslut som tas på EU-nivå påverkar din vardag mer än du tror. Glöm inte heller att det inte är en självklarhet att kunna rösta i andra länder. Glöm inte heller att man kan rösta på mig i EU-valet (nr. 17).

Så ta nu chansen, ta ansvar - gå och rösta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar