tisdag 13 maj 2014

12 dagar kvar till EU-valet!

12 dagar kvar till EU-valet! Idag inledde jag dagen med en intervju med SVT och avrundade kvällen med debatt om integration. Typiskt att SD uteblev trots att de fått en inbjudan. Det här hade varit en viktig debatt att ta med just Sverigedemokraterna som har som enda integrationsåtgärd att begränsa invandring.

Frågan om integration handlar i grund och botten om att se till så att alla kan försörja sig själva och leva ett självständigt liv. Där är tillgången till arbetsmarknaden en viktig åtgärd. Då handlar det om att göra det så lätt som möjligt för människor att komma in på arbetsmarknaden från första början.

Centerpartiet ser småföretagen som en viktig jobbskapare och en viktig del av lösningen. 4 av 5 jobb skapas i just småföretagen. Utan företag och utan förutsättningar att driva eget försvårar vi för människor att hitta ett sätt att försörja sig.

Självklart är integrationsfrågan mycket mer än bara jobb, men en stor del av en lyckad integration handlar om att få folk i arbete, vilket leder till ett ökat deltagande i samhället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar