onsdag 14 maj 2014

11 dagar kvar till EU-valet!

11 dagar kvar till EU-valet! Idag fick Linköping besök av Centerpartiets partiledare tillika näringsminister Annie Lööf och vår toppkandidat Fredrick Federley (C).

Närmast: Muharrem Demirok, Fredrick Federley, Lars Linebäck, Annie Lööf och jag. Foto: Oscar Sundevall

Mitt uppdrag för dagen var att hämta Lars Linebäck på Yxnerums kursgård där han haft konferens med sina medarbetare. Lars är direktör på Linköpings Stadsmission och behövde skjuts in tillbaka till Linköping där han stämt träff med just Annie och Fredrick. Han skulle berätta om EU-migranternas situation i Linköping och hur Linköpings Stadsmission arbetar för att underlätta deras vistelse här. Genom Stadsmission har många av de som tigger på gatorna fått möjligheten att få mat, kläder och stöttning för att klara sig.

Lars tillbakavisar även de myter som cirkulerar om att det skulle handla om ett "organiserat tiggeri". Han berättar även att det härbärge som fanns under vintertiden nu är stängt eftersom lösningen enbart var kortsiktigt och skulle enbart finnas som en akut åtgärd. Nu återstår att se vad planeringsutskottet i kommunen tänker framöver. Han framhåller också att Linköpings kommun varit väldigt drivande i frågan om att lösa situationen för EU-migranterna. Det stöd som getts har varit väldigt viktigt. Han ger också beröm till länets tidning Corren som varit en unik kunskapskälla vad gäller EU-migranternas situation i Linköping.

Efter besöket på Stadsmissionens Café gick vi vidare till Stora Torget där Centerpartiets valtält fanns. Där fick Annie och Fredrick träffa både C-medlemmar och nyfikna väljare för att diskutera EU-politik.

Centerpartister vid Stora Torget

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar