fredag 9 juli 2010

Ungdomsskatt på ungdomar - rimligt?


Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet vill införa en ungdomsskatt för dig under 26.

Hur drabbas du?

Gå in på Ungdomsskatt.nu och ta reda på det.

6 kommentarer:

  1. Högern sprider desinformation, det är ingen straffskatt som ni vill få det att verka som utan vi står för lika skatt vid lika inkomst. Vad Centern och högern gör är att gå särintressen till mötes genom special lagstiftningar. Är det inte ni som har en slogan att förenkla regelverken?

    SvaraRadera
  2. Så, varför driver då Miljöpartiet inte att vi ska ta bort instegsjobben? Eller nystartsjobben? Det handlar om att hjälpa grupper som har det svårt att ta sig in på arbetsmarknaden att faktiskt göra det.

    SvaraRadera
  3. Jag instämmer med Hanna.

    Det handlar inte on särintressen. Det handlar om att göra det enklare för de mest utsatta att komma in på arbetsmarknaden, vilket i det här fallet är ungdomar och invandrare. Det gynnar oss alla i slutändan!

    SvaraRadera
  4. Vi är för instegs jobb, men alliansen har en permanent rabatt för ALLA mellan 18-26. Det är en stor skillnad.
    Vi har samma mål, minskad ungdomsarbetslöshet, men olika vägar dit. Vi ses på mållinjen =)

    SvaraRadera
  5. Då kan man alltså lika gärna ta bort alla ungdomsrabatter enligt dig? Bort med CSN-förmånerna, bort med lägre priser på bussar, tåg eller tunnelbana och alla andra rabatter rabatter för ungdomar...

    SvaraRadera
  6. Hehe nä... MP är väll de som driver hårdast på att sänka kollektivtrafik avgifter. Vi är också för en statligt stöd till de som väljer att utbilda sig. Men det påverkar individens kostnader inte företagens. Där är skillnaden. Företagen behöver samma regelverk ganska oavsett bransch. ROT och RUT är sär-lagstiftning på enskilda branscher vilket snedvrider marknaden. Regeringens löfte att minska regelkrånglet har inte infriats just på grund av sär-lagstiftningar som den infört istället.

    SvaraRadera