lördag 10 juli 2010

En låt om Centerpartiet =)

Valturnén är ett tv-program i fyra delar med start tisdag den 17 augusti kl. 19.30 i Kunskapskanalen.

I Valturnén gör programledarna låtar till riksdagens alla partier och tar hjälp av partiledare och partisekreterare. Här hör du Centerpartiets låt.



Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=7qdFB1Ajya8
Mer om Valturnén: http://www.ur.se/valet

3 kommentarer:

  1. Lite komiskt slut, där dom sjunger att kommunerna borde bestämma. Centerpartiets ursprungs ideologi är lokalförvaltning, men idag kommer besluten långt utanför Sveriges gränser. De kommer från EU. Högern är EU kramare, hur ställer du dig till det?

    PS: Jag är gammal CUFare.

    SvaraRadera
  2. Japp, vi vill att beslut tas så nära oss som möjligt. Exempelvis, var vi vill ha våra lekplatser, vilka skolor man ska kunna gå på, var man vill ha parker, etc.

    EU är till för att reglera sådant som vi själva lokalt inte kan ta beslut om, exempelvis förvarsfrågor och miljöfrågor. När vi talar om miljön är det en fördel att samarbeta med andra länder. Sverige har hunnit långt i miljöfrågan men har en bra bit kvar. Men som sagt, utsläpp och föroreningar stannar inte vid landsgränser och det andra länder gör kan påverka Sverige. Vi behöver även detta samarbete för att kunna stå emot stormakter som USA.

    Kul att du har varit CUFare!

    SvaraRadera
  3. Vist vi kan behöva internationellt samarbete i vissa frågor, men EU detaljreglerar väldigt ofta. Allt från hur många träd man får ha på en äng för att det ska vara naturbete mm. Så på ställen som Sverige som har en annorlunda natur än t.ex sydeuropeiska EU-röststarka länder missgynnas. Senaste exemplet jag hörde var att kor inte längre fick beta på Alvaret på Öland vilket de gjort oerhört länge.

    Jag delar lokal styre, men ser inte EU främja det.

    CUF var coolt, saknar det nästan.

    SvaraRadera