torsdag 5 augusti 2010

SSU och Mona Sahlin förlöjligar städare

(Bild: SSU:are som tycker att städare inte har något riktigt jobb)

Socialdemokraternas syn på arbete avslöjas tydligt i valrörelsen. Även deras ungdomsförbund, SSU, visade tydligt vad de tyckte om städare under Almedalen. Man vill förstärka ROT-avdraget men berättar inte att ROT bara ska vara en konjunkturåtgärd och tas bort så fort konjunkturen vänder. Kortsiktig satsning på ROT är tydligen bra. Byggjobbare är viktigare än städare. Det är dessutom fint att sätta in nya fönster och snickra i vänsterns värld.
RUT avdraget ska däremot avskaffas omedelbart. Att putsa fönster är inte lika fint.

I Expressens partiledarintervju så likställer Mona Sahlin RUT-avdraget med att staten skulle subventionera priset på pizzor så att varje pizza bara skulle kosta en krona. Svenska folket begriper alldeles säkert bättre än Mona Sahlin hur illa vald liknelsen är. Pizza för en krona morgon, lunch och middag vore en katastrof för folkhälsan utan positiva effekter för samhällsekonomin.

RUT-avdraget har däremot inneburit att många tusen människor har gått från arbetslöshet till riktiga jobb i tjänstesektorn. De 240 000 människor som idag köper RUT-tjänster har fått vardagslivet att fungera smidigare och kunnat få hjälp hemma med städning och trädgårdsskötsel. Om det ska bli sill och potatis eller Capricciosa till middag ska politiker strunta i. RUT-avdraget kommer att bli en vinnarfråga för Alliansen i höstens val.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar