söndag 17 augusti 2014

28 dagar kvar till valet!

28 dagar kvar till valet! Alldeles strax ska SVT:s ekonomidebatt sändas. Förra veckan var det jobbdebatt. Då uppmärksammades frågan om RUT särskilt mycket efter det nu kända replikskiftet ("tjänstefolk" och #tatillbakadet ) mellan Centerpartiets chefsekonom Martin Ådahl och Vänsterpartiets Ali Esbati.

Passar på att dela med mig av ett pressmeddelande från i fredags. Skickades i samband med besöket på RUT-företaget Städarna AB när Martin Ådahl var i Linköping.  Pressmeddelandet skickades av Centerpartiet i Linköping:

Kvällens ekonomidebatt kommer att sändas på SVT 1 och SVT Play. Centerpartiet kommer även denna vecka representeras av Martin Ådahl. Ska bli intressant att se vad tv-tittarna kommer att minnas efter denna debatt.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

PRESSMEDDELANDE
2014-08-15
Centertopp på besök i Linköping efter RUT-bråk i SVT:
”Aldrig mer, så himla dumt!" 
Det var i söndags under SVT:s jobbdebatt som Centerpartiets chefsekonom, Martin ”tatillbakadet” Ådahl, rasade mot Vänsterpartiets Ali Esbati, när han kallade RUT-företagare för tjänstefolk. Idag besökte Martin Ådahl Städarnas VD Christoffer Sjögren och dennes personal för att ta del av deras vardag och verklighet.

Ifjol utnyttjade drygt 549 000 personer RUT-avdraget, som möjliggjort nya arbetstillfällen i de över 17 000 företag som finns inom denna bransch.

 – Idag är det här en hotad bransch med tanke på de uttalanden som kommit från vänsterkanten. Socialdemokraterna vill halvera RUT-avdraget medan Vänsterpartiet vill avskaffa det helt. Dessutom vill dessa partier införa dubbelstöten för våra unga genom att både höja restaurangmomsen och höja arbetsgivaravgiften för unga, säger Martin Ådahl, chefsekonom för Centerpartiet.

Christoffer Sjögren, VD för Städarna, startade företaget för ca 5 år sedan. Städarna expanderade snabbt tack vare RUT-avdraget och antalet anställda är nu drygt 120 stycken.

 – Vi kände alla en stor uppskattning när Martin snabbt replikerade på Ali Esbatis (V) uttalande. De som jobbar här tycker att de utför ett riktigt jobb och trivs bra. En stor del av våra anställda var tidigare långtidsarbetslösa och i ett utanförskap som de hade svårt att komma bort ifrån. Exempelvis har vi en anställd här som tidigare hade varit arbetslös i åtta år och som aldrig trodde att hon skulle få ett jobb igen, berättar Christoffer Sjögren.

För Centerpartiet är företagarna och de anställda som utför RUT-uppdrag viktiga. Över 64 000 människor är sysselsatta inom städbranschen. Nu visar det också sig svart på vitt att det främst är äldre pensionärer och barnfamiljer som använder sig av RUT-tjänster över hela landet.

– Man får inte säga så som Ali Esbati (V) gjorde och nedvärdera en hel yrkeskår genom att kalla dem för ”tjänstefolk”. Det här handlar om riktiga jobb och riktiga företag som ser till att underlätta vardagspusslet och minska arbetslösheten. Centerpartiet har kämpat länge för att människor inte ska klassas utifrån sitt arbete. Vi ska inte tillbaka till den föråldrade tiden. Aldrig mer, så himla dumt! säger Martin Ådahl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar