lördag 22 maj 2010

Oseriösa tester???


För någon dag sen kom den första valbarometern, Valkompassen, ut. Väljare svarar på ett antal frågor och får sen veta vilket parti de ligger närmast. Valkompassen presenterades bland annat i Svenska Dagbladet, Barometern och Uppsala Nya Tidning.

Det som har skapat lite
debatt och förvirring i det hela är att resultaten verkar inte alls stämma. "Många tycker att de blir vägledda till fel parti". Problemet är att "testet verkar ge allt annat än en vägledning för vilsna väljare. Flera bloggare skriver att de gjort testet och blivit klassade som sverigedemokrater, trots att sympatierna ligger långt ifrån partiet."

Även etablerade politiker får en annan partifärg än den egna. Riksdagsledamoten och socialdemokraten Eva-Lena Jansson lyckas inte hur hon än svarar få sina sympatier med
socialdemokraterna.
– Att man kan bli vänsterpartist i ett test där man svarar ja till Nato-ledda operationer, ja till euro/EMU och nej till sjukvård för papperslösa visar med önskvärd tydlighet att någon har klantat sig när man gjorde Valkompassen, skriver hon på sin blogg.

För att läsa mer om detta, gå in på aftonbladets hemsida: Testa vad du tycker – men lita inte på svaren

Även en centerpolitiker,
Matilda Molander, råkade ut för detta. Hon pekades ut som sverigedemokrat. Resultat publicerades och hon blev utsatt för äggkastning, på grund av ett svar från ett test!!!! För att läsa mer om detta, gå in på: Valkompassen visade fel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar